Το χρονικό της “απόδρασης” του Γιάννη Συνάνη από τα φλεγόμενα Βατερά το Σαββάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Lesvoslifestyle.gr σας δημοσιεύει σήμερα ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την “απόδραση” του δημοσιογράφου Γιάννη Συνάνη το Σαββάτο που μας πέρασε από τα φλεγόμενα τότε Βατερά !!!

Στο βίντεο που σας δημοσιεύουμε φαίνονται καθαρά οι πύρινες φλόγες την ώρα που αυτές κατεβαίνουν απειλητικά μέχρι τη θάλασσα στην παραλία των Βατερών.

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Συνάνης έχει κατεβάσει στην άμμο το ΙΧ αυτοκίνητό του ( ένα Ford Focus μπλε χρώματος ) και αφού το εγκαταλείπει με όλο τον επαγγελματικό του εξοπλισμό αρχίζει να περπατάει στην παραλία κόντρα στη φορά του ανέμου που είχε Βορειοανατολική κατεύθυνση προς το τέλος της παραλίας από την πλευρά του Πλωμαρίου.

Μετά από λίγη ώρα έφταναν στο θαλάσσιο χώρο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία είχαν ξεκινήσει τις έρευνες κατά μήκος της παραλίας των Βατερών για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων.

Το πρώτο φουσκωτό σκάφος πλησίασε τον Γιάννη Συνάνη ο οποίος εν τω μεταξύ από την πορεία του επάνω στην άμμο είχε σχεδόν εξαντληθεί.

Το διμελές πλήρωμα του σκάφους του πέταξε ένα μπαλόνι και ένα σκοινί με τα οποία “τράβηξαν” τον Μυτιληνιό δημοσιογράφο επάνω στο φουσκωτό.

Στη συνέχεια τον επιβίβασαν στο 169 σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί ο Γιάννης Συνάνης αφού του πρόσφεραν νερό και συνήλθε κάπως άρχισε να καταγράφει και πάλι με το κινητό του τις εξελίξεις.

Δύο μικρά ψυχαγωγικά σκάφη είχαν εντοπίσει 8 τουρίστες που εγκλωβίστηκαν και αυτοί στην παραλία των Βατερών από την πυρκαγιά.

Ήταν 4 Έλληνες και 4 Γάλλοι τουρίστες οι οποίοι επιβιβάστηκαν και αυτοί επάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου.

Εκεί ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε και παρέλαβε μία 19χρονη Γαλλίδα τουρίστρια η οποία είχε παρουσιάσει έντονες λιποθυμικές και επιληπτικές κρίσεις επάνω στο σκάφος.

Στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε διακρίνονται το αυτοκίνητο του Γιάννη Συνάνη παρατημένο μέσα στην άμμο και ακόμα ένα ΙΧ φορτηγάκι που μάλλον ανήκει στον ιερέα της Βρίσας Ξενοφώντα ο οποίος βρέθηκε και αυτός εκεί κυνηγημένος από την πύρινη λαίλαπα.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε το χρονικό της “απόδρασης” από τις φωτιές του Γιάννη Συνάνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις