Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για το revenge porn

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Η ποινή επιβλήθηκε στον γνωστό παρουσιαστή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση, υπόθεση που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της πρώην συντρόφου του.

Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της παρακολούθησής του από κοινωνικό λειτουργό.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Σύμφωνα με νομικούς, η επιβληθείσα ποινή είναι η ανώτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα φέρεται να αναφέρθηκε στη βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

Τι κατέθεσε φίλος του Στάθη Παναγιωτόπουλου
«Αφού αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του, μου ζήτησε να μπω στο προφίλ του και να διαγράψω όλες τις σχετικές αναρτήσεις», κατέθεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην παρουσιαστή, σύμφωνα με το thesstoday.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τέσσερις με πέντε ημέρες αναζητούσα αναρτήσεις με βάση τις λέξεις-κλειδιά της δικογραφίας και ζήτησα να κατέβουν άμεσα».

Δεν παρουσιάστηκε στη δίκη ο Παναγιωτόπουλος

Σήμερα ο παρουσιαστής δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την πρώτη υπόθεση ανάρτησης ροζ βίντεο. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους, σε αντίθεση με την παθούσα, η οποία θα κατέθετε για την τραυματική της εμπειρία.

Λόγω της δημοσιότητας και της ευαισθησίας του θέματος, η δικηγόρος της καταγγέλλουσας ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που βρήκε σύμφωνη και την άλλη πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις, ύστερα από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του.

Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

iefimerida.gr

Ξεσπά η πρώην σύντροφός του για την ποινή

Η 30χρονη πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, μέσω της δικηγόρου της, μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να χαρακτηριστεί τελικά ως πλημμέλημα τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών εν αγνοία της και όχι ως κακούργημα.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αντιγόνη Πρίλη μιλώντας στον ANT1, επεσήμανε πως δεν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και, καθώς ακολουθούν ακόμη δύο δικαστήρια, θα πρέπει να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και να χαρακτηριστεί είτε ως πλημμέλημα είτε ως κακούργημα σε όλες.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε η καταγγέλουσα με την απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Πρίλη είπε χαρακτηριστικά: «Ορθά το αναφέρετε. Είναι η ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα. Όμως, είναι δυσαρεστημένη η εντολέας μου που δεν χαρακτηρίστηκε ως κακούργημα. Είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη που υπέστη η εντολέας. Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη».

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η επιλογή να μην παραστεί στο δικαστήριο
Παράλληλα, σε σχέση με την επιλογή του Στάθη Παναγιωτόπουλου να μην παραστεί στο δικαστήριο η δικηγόρος της καταγγέλουσας ανέφερε:

«Ειλικρινά πίστευα ότι θα εμφανιστεί, αν μη τι άλλο, κατά μέτωπο και να πάρει μία θέση σε αυτό και να μην αφήνει την κοινή γνώμη και το δικαστήριο να εικάζει τα κίνητρά του. Με απογοήτευσε ως άνθρωπος».

Σημειώνεται πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα στον τόπο κατοικίας του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

athensvoice.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις